Gasztro

Marokkói húsgolyók joghurtos mártással

Ezek a mennyei, pikáns húsgombócok garantáltan a kedvencek közé kerülnek, pláne ha még kihasználjuk a grillszezon utolsó napjait, és faszénen készítjük el!

A most következő recept egyenesen Marokkóból érkezett, ennek megfelelően pedig laktató, fűszeres és különleges finomság. A legjobban akkor járunk, ha beizzítjuk a grillt, és faszénparázs felett készítjük el a karakteres húsgolyókat, de a végeredmény ugyanolyan finom lesz akkor is, ha az otthoni tűzhelyen sütjük meg őket.

Marokkói húsgolyók joghurtos mártással 

Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1/4 csésze friss koriander apróra vágva
  • só és bors
  • fél kiló (zsírosabb) darált marhahús
  • 1/3 csésze panko morzsa

A joghurtos mártáshoz:

  • 1/2 uborka meghámozva és apró kockákra vágva
  • 1 csésze görögjoghurt
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál friss kapor apróra vágva
  • só és bors

Elkészítés:

1. A húsgolyóhoz keverjük össze az összes hozzávalót, gyúrjunk formázható masszát belőle! Készítsünk 8 nagyobb méretű húsgolyót!

2. Ha grillen készítjük az ételt, a húsgolyókat csomagoljuk olajjal enyhén átitatott papírkendőbe és így süssük meg, pár perc alatt. Otthon, olajban is kisüthetjük a húst!

3. Keverjük össze az alapanyagokat a joghurtos mártáshoz, és tálaljuk fel a megsült húsgolyók mellé. Ha szeretnénk, kuszkuszt is készíthetünk az ételhez.

OnceUponAChef

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top