Dédnagymamája titkára jött rá a Rupáner-konyha Caféblog bloggere, és ezt meg is osztotta az olvasóival.
Mint írja, nem véletlen, hogy a dédi sütije szép magas, laza volt, neki és édesanyjának pedig sokáig nem jött össze, hiába a recept.
Hozzávalók egy nagyobb tepsihez (35*25-ös körüli):
- 5 tojás
- egy és negyed bögre porcukor
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre natúr joghurt
- 15 g sütőpor (másfél csomag)
- 3 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
+ másfél banán apróra kockázva
+ néhány szem eper apróra kockázva
Nekem sosem lett olyan, mint a dédié, nem volt ilyen magas, laza, pedig ugyanazt a receptet használtam – írta.
A blogger azt hitte, az összetevők minősége változott, de később rájött, hogy erről szó nincs. Ugyanis a nagynénjének sikerült utánoznia a dédi piskótáját.
Hogy hogyan? Kiderül, ha a Caféblogra kattintasz.