Gasztro

A dédi titkos joghurtos piskótája bögrésen

A Caféblog bloggere megosztja velünk a laza, magas piskóta titkát.

Dédnagymamája titkára jött rá a Rupáner-konyha Caféblog bloggere, és ezt meg is osztotta az olvasóival.

Mint írja, nem véletlen, hogy a dédi sütije szép magas, laza volt, neki és édesanyjának pedig sokáig nem jött össze, hiába a recept.

(Forrás: Caféblog)

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez (35*25-ös körüli):

  • 5 tojás
  • egy és negyed bögre porcukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 15 g sütőpor (másfél csomag)
  • 3 bögre fehér finomliszt (32 dkg)

+ másfél banán apróra kockázva
+ néhány szem eper apróra kockázva

Nekem sosem lett olyan, mint a dédié, nem volt ilyen magas, laza, pedig ugyanazt a receptet használtam – írta.

A blogger azt hitte, az összetevők minősége változott, de később rájött, hogy erről szó nincs. Ugyanis a nagynénjének sikerült utánoznia a dédi piskótáját.

Hogy hogyan? Kiderül, ha a Caféblogra kattintasz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top