Friss, egyszerű és gyors recept következik most, amely mégis van annyira izgalmas, hogy meghozza a kedvünket a kicsit már unalmas csirkemellhez is. A citrom frissességet ad az ételnek, a spárga pedig szuper egészséges és nagyon finom köret!
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemellfilé
- 1/4 csésze liszt
- 2 evőkanál vaj
- 1-2 csésze spárga kisebb darabokra vágva
- 2 citrom felszeletelve
+ Fűszerek:
- 1 teáskanál citrombors
- só és bors
- tálaláshoz friss petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés:
1. A csirkemellet vágjuk szeletekre, és forgassuk meg a sóval és borssal ízesített lisztben. A csirkeszeleteket vajon pirítsuk aranybarnára, és szórjuk meg őket egy kevés citromborssal.
2. A felvágott spárgákat tegyük a serpenyőbe, amelyben korábban a csirkéket sütöttük, és pirítsuk ropogósra őket.
3. Vegyük ki a spárgát is, és néhány perc alatt pirítsuk meg kicsit a citromszeleteket is. A citromot halmozzuk a csirkeszeletekre, pirított spárgával tálaljuk.