Hűsítő nyári sláger: lisztmentes tökfőzelék citrommal

nlc | 2019. Augusztus 11.
Nyáron ellepik a piacok pultjait a vajpuha, friss tökök. Az első dolog, ami eszünkbe jut: egy jó savanykás, kapros tökfőzelék. Ne is gondolkodjunk hát sokat, vásároljunk be belőle, és készítsük el az idei szezon első kapros tökfőzelékét, ezúttal liszt nélkül.

A tökfőzelék egy megosztó nyári fogás, hiszen, vagy nagyon tiltakozunk ellene, vagy nagyon szeretjük. Azok közül, akik nem szeretik a tökfőzeléket, sokuknak nem is a tökkel van problémája, hanem inkább a kaporral. Érdemes hát kísérletezni, újítani és például lime-mal vagy mentával ízesíteni a tökfőzeléket.

A tökfőzeléken túl

A nyár persze nem csak a tökfőzelékről szól, hiszen patisszon, cukkini és padlizsán is szuper alapanyag tud lenni. Ha pedig túlvásároltuk magunkat, és már unjuk a tökfőzeléket, fagyasszuk le bátran.

Tudatos tökfőzelék

A tökfőzelékhez legjobb, ha gyaluljuk, vagy egyszerűen nagylyukú reszelőn lereszeljük a tököt. Persze élelmesebbek előkészítve is hozzá tudnak jutni már a piacokon is, ebben az esetben lényegesen lerövidül a tökfőzelék elkészítési ideje. Ami pedig igazán tudatos ebben a nyári fogásban, hogy ez egy lisztmentes tökfőzelék.

Lisztmentes tökfőzelék hozzávalói

A lisztmentes tökfőzelék elkészítése

Exit mobile version