Tepsiben sült spenótos-gombás tojás

nlc | 2019. Augusztus 11.
Kiadós vasárnapi reggelinek vagy könnyű vacsorának is tökéletes ez a spenótos-tojásos fogás.

Tápláló reggelit vagy könnyed, zöldséges vacsorát is készíthetünk tojásból, és egyáltalán nem a szokásos rántottára gondolunk. Ennek a szuper fogásnak az alapja egy friss, gombával turbózott spenót, ebbe ütjük a tojásokat, hogy aztán a tepsiben jól összesüljön az egész!  

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben kevés vízben főzzük puhára a spenótot! Csöpögtessük le, csavarjuk ki, majd vágjuk apróra – nagyjából két csészényinek kell kijönnie belőle.

2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és futtassuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, míg kicsit megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük, míg a gomba kieresztett leve is elfő. Adjuk hozzá a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd a felvágott spenótot is – forraljuk össze.

3. A keveréket öntsük egy tepsibe, és alakítsunk ki benne kis lyukakat, amelyekbe majd beleütjük a tojásokat. Ha megvan, szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és süssük előmelegített sütőben nagyjából 200 fokon, kb. 30 percen keresztül. 

SmittenKitchen

Exit mobile version