Íme, egy szuperegyszerű, mégis izgalmas mód ahogy a csirkemellet feldobhatod: adj neki egy kis kínai ízt, egy ínycsiklandó, narancsos szósszal!
Kínai narancsos csirke
Hozzávalók:
1 adaghoz
A páchoz:
- 120 g csirkemell felkockázva
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk. fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- só, bors
A panírhoz:
- 50 g liszt
- 2 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 500 ml olaj
A szószhoz:
- 60 ml csirkehúsleves alaplé
- fél citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 4 ek. cukor
- 1 ek. víz
- fél ek. kukoricaliszt
Elkészítés:
- A pác hozzávalóit keverd össze és áztasd bele a csirkemellet 20 percre.
- Panírozd be a csirkét, és közben hevítsd fel az olajat 170 fokosra.
- 3-4 perc alatt süsd ki az olajban a csirkét.
- Egy serpenyőben forrald fel az alaplevet, a citromlevet és a cukrot. A kukoricalisztet keverd el a vízzel, és így add hozzá a forró szószhoz.
- Az megsült csirkekockákat forgasd meg a szószban.
- Fogyaszd frissen, rizzsel. Jó étvágyat!