Gasztro

Isteni olívaolajos torta nyári gyümölcsökkel

Íme, egy szuper egyszerű nyári tortarecept, amelynek egy életre megjegyzed a receptjét!

Próbáltad már az olívaolajat desszertekben? Itt az ideje, hogy megtedd: ez a szuper egészséges olaj ugyanis istenien omlóssá és selymessé varázsolja a sütemények tésztáját. Nyári gyümölcsökkel kiegészítve pedig maga a tökéletes hétvégi desszert!

Olívaolajos torta nyári gyümölcsökkel

Isteni olívaolajos torta nyári gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 250 ml olívaolaj
  • 315 g liszt, átszitálva
  • 250 g cukor
  • 220 g barna cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. só
  • 250 ml tej
  • 3 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • fél csésze friss szeder
  • fél csésze friss áfonya
  • fél csésze friss málna (és mindegyikből még egy kicsi a díszítéshez)
  • 1 nektarin vékonyra szelve
  • porcukor

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy 23 centiméteres tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan kend meg olajjal.
  2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. Egy másik tálban vegyítsd az olajat, a tojásokat, a tejet és a citromhéjat, majd a száraz és a nedves hozzávalókat keverd össze egymással. Végül a bogyós gyümölcsöket is keverd a tésztához.
  3. Öntsd a tésztát a tortaformába, és tedd be a sütőbe kb. 1 órára. Ha elkészült, 10 percen át hagyd hűlni.
  4. Tálalás előtt díszítsd fel a maradék bogyós gyümölcsökkel és a nektarinszeletekkel, valamint szórd meg porcukorral. Jó étvágyat!

williams sonoma taste

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top