Ilyen, ha két nagy desszertklasszikus, a piskótatekercs és a tiramisu találkozik. Minden alkalomra tökéletes, és még a nyári melegben is kiváló választás. Mutatjuk!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 450 g instant vaníliás tortamix
- 120 ml növényi olaj
- 120 ml víz
- 60 g kakaópor
- 240 ml tejszín
- 1 ek. kávépor
- 450 g mascarpone
- 100 g cukor
- 1 ek. vaníliakivonat
- 5 db babapiskóta
- 120 ml hideg presszókávé
- 85 g csokireszelék
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt. A tojásokat keverd ki robotgéppel a tortamixszel, az olajjal és a vízzel. Az így kapott tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsin, és tedd be 8 percre a sütőbe – ebből lesz a piskóta.
- A kakaóport szitáld egy tiszta konyharuhára, amelyre ráfér majd a piskótalap. Az elkészült piskótát borítsd a kakaóra, és tekerd fel a konyharuhával együtt. 1 órán át pihentesd a hűtőben.
- A tejszínt verd fel a kávéporral, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát. Egészen krémesre keverd ki, majd kend meg vele a piskótát úgy, hogy 4 centit hagyj ki az egyik tetején. Egy csészényit hagyj a krémből a dekoráláshoz.
- A babapiskótákat két sorban helyezd el a lap aljától 5 centire, majd kend meg a hűs kávéval, amit magába szívhat. Ismét tekerd fel az egész tortát, és tedd hűtőbe 1 órára.
- Végül dekoráld a tetejét a maradék krémmel, és szórd meg csokireszelékkel.