Egy igazi hedonista reggeli következik: bundás kenyér, de nem akárhogy! Édesen, krémes mogyoróvajjal és banánnal készítve, úgy, hogy megéri érte nem számolni a kalóriákat.
Mogyoróvajas-banános bundás kenyér
Hozzávalók:
- 1 francia bagett
- 4 tojás
- 1 csésze tejszín
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 tk. fahéj
- 1/4 csésze sótlan vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1/3 csésze mogyoróvaj
- 1 nagyobb banán
Elkészítés:
- Melegítsd elő 190 fokra a sütőt.
- A bagettet vágd hosszában félbe, majd szeleteld két centis kockákra.
- Verd fel a tojásokat fél csésze tejszínnel, a vaníliával és a fahéjjal, majd ebben forgasd meg a bagettkockákat.
- A vajat olvaszd fel egy tűzálló serpenyőben, és a maradék tejszínnel együtt karamellizáld rajta a barna cukrot. A mogyoróvaj hozzáadásával főzz belőle pár perc alatt krémes szószt, amibe keverd bele a felszeletelt banánt is.
- Végül öntsd a bagettet a szószra, de ne keverd el benne, hanem egyből tedd be a sütőbe. 30 percig süsd.
- 5 percet hagyd hűlni, majd egy tányér segítségével borítsd ki a serpenyőből. Jó étvágyat hozzá!