Gasztro

A világ legjobb áfonyás muffinja

A lédús áfonyák szaftossá teszik a tésztát, a muffinok tetején pedig nádcukrot karamellizálunk – egyszerűen tökéletes!

Muffint készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, de ezért nem szabad megvetni ezt az édességet  remekül kombinálható és valljuk be, isteni finomság. Ez az áfonyás verzió azért mesés, mert a gyümölcsök igazán szaftossá teszik a tésztát, a muffinok tetejére karamellizálódott cukor pedig extrán különlegessé teszi! 

A világ legjobb áfonyás muffinja 

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • egy csipet só
  • 1/2 csésze sózatlan vaj szobahőmérsékleten
  • 1 csésze kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1/4 tk. mandulaaroma
  • 1/2 csésze tej
  • 2 csésze friss áfonya
  • 2 ek. nádcukor

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy 12-es muffinformát béleljünk ki kis papírformákkal!

2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót!

3. Elektromos habverővel verjük fel a vajat, a cukrot! Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília- és a mandulaaromát is.

4. A vajas-cukros keveréket adjuk a lisztes keverékhez felváltva a tejjel. Keverjünk sűrű tésztát belőle. Egy spatulával forgassuk bele az áfonyákat is!

5. A tésztából halmozzunk adagokat a muffinformákba és mindegyik tetejét szórjuk meg egy kevés nádcukorral. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket!

OnceUponAChef

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top