Hideg cukkinikrémleves dióval és kaporral

nlc | 2019. Augusztus 20.
Tökéletes nyári ebéd lehet egy laktató, hideg leves, ez a krémes cukkinis változat pedig tutira a kedvencünk lesz.

A cukkiniból készült krémleves legnagyobb előnye, hogy ezzel a zöldséggel nagyon könnyű dolgozni, ráadásul szupergyorsan meg is puhul. Nagyon könnyed, friss ízű leves készülhet belőle, amit remekül kiemel a karakteres kapor, a citrom frissessége és a pirított dió különleges aromája.

Külön jó hír, hogy télen sem kell lemondanunk róla, ugyanis melegen elkészítve is nagyon finom!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit alufóliával!

2. Egy közepes lábasban hevítsünk olíva olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát! 

3. Adjuk hozzá a cukinit, kicsit forgassuk át a zöldségeket majd öntsük rá az alaplevet! Vegyük le a lángot és hagyjuk főni a levest, míg a cukkini megpuhul!

4. Eközben szórjuk a diót az alufóliával kibélelt tepsire és 5-10 perc alatt pirítsuk meg!

5. Adjuk a leveshez a pirított diót és a kaprot majd robotgépben pürésítsük krémesre! Ha elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet is!

6. Tálaljuk hidegen ízlés szerint még több friss kaporral megszórva!

OnceUponAChef

Exit mobile version