Gasztro

Elvettek tőle egy csillagot, beperelte a Michelin-kalauzt a sztárséf

Marc Veyrat szerint a kalauz homályos válaszokkal indokolta a leminősítést.

Beperelte a Michelin-kalauzt egy francia séf, akinek három Michelin-csillagából az egyiket visszavonták idén.

Marc Veyrat a dél-francia savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet. A nagy tekintélyű éttermi kalauz, a Michelin 2018-ban három csillagot adott az étteremnek, de idén az egyiket visszavonta.

Veyrat azért fordult bírósághoz, mivel szerinte a Michelin „homályos és zavaros válaszokat adott” neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát. A séf ügyvédje szerint az indoklásban például az szerepelt, hogy a séf, aki egyébként savoyai termékekkel dolgozik, cheddar sajtot szolgált fel az étteremben.

A Michelin kalauz közleményében hangsúlyozta, hogy megértik a séf csalódottságát, akinek szakácstudományát senki sem vonja kétségbe, de nem tartják szerencsésnek a vádaskodást és a hangos tiltakozást.

„Mi elsősorban a fogyasztók tájékoztatásáért vagyunk felelősek, ezért bíráltuk felül korábbi ajánlásunkat” – írták, hozzátéve, hogy tanulmányozzák a séf állítását, és nyugodt hangnemben fognak válaszolni.

Az ügy tárgyalását november 27-re tűzték ki Párizsban.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top