Gasztro

Tengerimalac-fagyit dobtak piacra Ecuadorban

A latin-amerikai országban régóta kedvelt csemegének számít a kedves kis rágcsálók húsa, de tölcsérben eddig még ott sem lehetett kapni őket.

Tengerimalacból készült fagylaltot mutatott be Ecuadorban egy családi vállalkozás – írja a 444.hu. Latin-Amerikában többfelé, például Kolumbiában, Peruban és Bolíviában is szívesen fogyasztják a szőrös kis rágcsálókat; Ecuadorban eddig főleg jól átsütve, sült krumplival és mogyorószósszal kínálták őket.

Fotó: Unsplash

A tengerimalac-fagyi ötlete María del Carmen Pilapaña fejéből pattant ki, a nő egy munkanélkülieknek szervezett vállalkozói képzésen rukkolt elő a nem mindennapi gasztronómiai újítással.

Pilapaña szeretett volna egy olyan innovatív recepttel a piacra lépni, amiből el tudja tartani a családját – és bár eleinte legközelebbi rokonai sem igen hittek benne, hogy sikerrel járhat, úgy tűnik, jól okoskodott: a helyiek szó szerint zabálják a tengerimalacos fagylaltot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top