Isteni sajtos-fokhagymás kenyér, amit ki kell próbálnod ősszel

nlc | 2019. Október 12.
Egy igazi szívmelengető, őszi étel receptje következik, amit jól fog esni megosztani a családdal vagy a barátokkal: ez a sajtos-fokhagymás kenyér, amiből mindenkinek jut egy szelet.

 A meleg, omlós ételek és a ropogós falatok találkozása (mint az olvadt sajt és a kenyér) mindig megnyugtatja a lelket, az ilyen komfortételek az őszi–téli időszakban pedig még kielégítőbben hatnak ránk. Épp ezért most mutatunk egy tipikus őszi, rusztikus hangulatú ételt, amit jól fog esni egy hűvös estén megosztani a szeretteiddel. Íme, a sajtos-fokhagymás kenyér receptje:

 Sajtos-fokhagymás kenyér

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A fokhagyma tetejét vágd le. 
  2. A citromlevet öntsd a közepébe, majd helyezz rá egy evőkanálnyi vajat. Így csomagold be alufóliába. 200 fokos sütőben 45 percig süsd.
  3. A kenyér tetejétől indulva körülbelül a közepéig vagdosd be, hogy kockás legyen a felülete.
  4. A maradék vajat olvaszd fel egy serpenyőben. A megsült fokhagymát nyomd ki a héjából, és keverd össze a vajjal, finom krémesre.
  5. A fokhagymakrémet töltögesd a kenyérkockák közé, és tégy minden résbe egy szelet brie sajtot is.
  6. Az egész kenyeret csomagold alufóliába, és 175 fokos sütőben 15 percig süsd.
  7. Távolítsd el róla a fóliát és süsd még 10 percen át.
  8. Végül szórd meg friss petrezselyemmel és tálald. Jó étvágyat!

Forrás: Little things

Exit mobile version