Ha nincs kedved órákig szteppelni a konyhában, mégis szeretnél valamilyen izgalmas ételt tenni az asztalra, próbáld ki csirkéből, tonhalból és sárgarépából készülő szendvicskrémeinket – ha szerencséd van, még a gyerekekkel is sikerülhet így megetetni a zöldséget!
Currys csirkepástétom
Hosszú ideig bajban voltam, mi legyen az előző napról maradt sült csirkéből – persze, persze, átalakulhatott csirkesalátává például egy kis zöldsaláta és paradicsom társaságában, de változatosságra vágytam. Így jött a képbe a házi csirkepástétom, amit természetesen nem csak tegnapi csirkéből készíthetünk!
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé vagy megmaradt sült csirke
- 1/2 citrom leve
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kk. paradicsomszósz
- 1 csapott kk. curry
- só és bors ízlés szerint
- víz
Elkészítés
- Ha nyers csirkéből készíted, vágd kisebb darabokra a húst, és kevés olívaolajon kevergesd fehéredésig.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, és ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
- Ha megpuhult és egy kis színt is kapott, húzd félre a tűzről, és várd meg, míg langyosra hűl.
- Tedd turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt, és turmixold össze. Ha kell, adj hozzá annyi vizet, hogy kellően krémes állaga legyen.
Szupergyors tonhalkrém
Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tonhalkrémet nemcsak szendvicsbe teheted, úgy is igazán klassz, ha pirított kenyérre kened. Paradicsomot, paprikát, kaliforniai paprikát is kínálj hozzá kisebb darabokra vágva, így lesz tökéletes a lakoma – ha pedig valamilyen extra kísérőre vágysz, egyétek olívabogyóval!
Hozzávalók
- 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 200 g krémsajt
- kevés citromlé
Elkészítés
- Tedd egy tálba a tonhalat, és villával törd össze.
- Kanalazd rá a krémsajtot, és dolgozd egyenletes állagú krémmé.
- Add hozzá a felaprított lila hagymát és több részletben a citromlevet – kóstolgasd, nehogy túl sok kerüljön bele!
- Ezeket a hozzávalókat is keverd el alaposan, és máris kész a tonhalkrém!
- Tedd egy kis időre hűtőbe (lefóliázva), hogy az ízek összeérjenek.
Gyömbéres-szezámos sárgarépakrém
Nemcsak a húsevőkre gondoltunk, hanem azokra is, akik időnként vagy hosszú távra száműznék a húsféléket az étrendjükből. Ez a répakrém tökéletes párost alkot a barna kenyérrel, de aki fogyókúrázik, akár puffasztott rizzsel is eheti.
Hozzávalók
- 250 g sárgarépa
- 1 kk. frissen reszelt gyömbér
- 1 kk. olívaolaj
- 1 kk. pirított szezámmag
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Reszeld le a répát, és egy pici vizet aláöntve párold 5 percig egy serpenyőben.
- Kanalazd turmixgépbe (a főzővíz nélkül!), add hozzá a gyömbért és a sót, majd turmixold össze.
- Keverd bele a pirított szezámmagot, és egy kis időre tedd hűtőbe.
Ha pedig egyszerre mind a hármat elkészíted, még mindig nem kell fél óránál több időt a konyhában töltened, mégis csodálatos lakomát varázsolhatsz az asztalra.