Gasztro

3 szupergyors szendvicskrém

Szendvicset enni egyáltalán nem egyhangú dolog, főleg ha tudod, milyen kencékkel dobhatod fel. Hoztunk rögtön három ötletet!

Ha nincs kedved órákig szteppelni a konyhában, mégis szeretnél valamilyen izgalmas ételt tenni az asztalra, próbáld ki csirkéből, tonhalból és sárgarépából készülő szendvicskrémeinket – ha szerencséd van, még a gyerekekkel is sikerülhet így megetetni a zöldséget!

Currys csirkepástétom

Hosszú ideig bajban voltam, mi legyen az előző napról maradt sült csirkéből – persze, persze, átalakulhatott csirkesalátává például egy kis zöldsaláta és paradicsom társaságában, de változatosságra vágytam. Így jött a képbe a házi csirkepástétom, amit természetesen nem csak tegnapi csirkéből készíthetünk!

Csirkepástétom (Fotó: iStock)

Hozzávalók

  • 300 g csirkemellfilé vagy megmaradt sült csirke
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kk. paradicsomszósz
  • 1 csapott kk. curry 
  • só és bors ízlés szerint
  • víz

Elkészítés

  1. Ha nyers csirkéből készíted, vágd kisebb darabokra a húst, és kevés olívaolajon kevergesd fehéredésig.
  2. Sózd és borsozd ízlés szerint, és ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
  3. Ha megpuhult és egy kis színt is kapott, húzd félre a tűzről, és várd meg, míg langyosra hűl.
  4. Tedd turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt, és turmixold össze. Ha kell, adj hozzá annyi vizet, hogy kellően krémes állaga legyen.

Szupergyors tonhalkrém

Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tonhalkrémet nemcsak szendvicsbe teheted, úgy is igazán klassz, ha pirított kenyérre kened. Paradicsomot, paprikát, kaliforniai paprikát is kínálj hozzá kisebb darabokra vágva, így lesz tökéletes a lakoma – ha pedig valamilyen extra kísérőre vágysz, egyétek olívabogyóval!

Tonhalkrém kenyérrel (Fotó: iStock)

Hozzávalók

  • 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 200 g krémsajt
  • kevés citromlé

Elkészítés

  1. Tedd egy tálba a tonhalat, és villával törd össze.
  2. Kanalazd rá a krémsajtot, és dolgozd egyenletes állagú krémmé.
  3. Add hozzá a felaprított lila hagymát és több részletben a citromlevet – kóstolgasd, nehogy túl sok kerüljön bele!
  4. Ezeket a hozzávalókat is keverd el alaposan, és máris kész a tonhalkrém!
  5. Tedd egy kis időre hűtőbe (lefóliázva), hogy az ízek összeérjenek.

Gyömbéres-szezámos sárgarépakrém

Nemcsak a húsevőkre gondoltunk, hanem azokra is, akik időnként vagy hosszú távra száműznék a húsféléket az étrendjükből. Ez a répakrém tökéletes párost alkot a barna kenyérrel, de aki fogyókúrázik, akár puffasztott rizzsel is eheti. 

Répakrém (Fotó: iStock)

Hozzávalók

  • 250 g sárgarépa
  • 1 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 kk. olívaolaj
  • 1 kk. pirított szezámmag
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. Reszeld le a répát, és egy pici vizet aláöntve párold 5 percig egy serpenyőben.
  2. Kanalazd turmixgépbe (a főzővíz nélkül!), add hozzá a gyömbért és a sót, majd turmixold össze.
  3. Keverd bele a pirított szezámmagot, és egy kis időre tedd hűtőbe.

Ha pedig egyszerre mind a hármat elkészíted, még mindig nem kell fél óránál több időt a konyhában töltened, mégis csodálatos lakomát varázsolhatsz az asztalra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top