Gasztro

Ezt a programot ne hagyd ki Márton-napkor!

Különleges mártonnapozásra invitál idén is a Gellért Szálló. Többek között butiksörfesztivál, 6 fogásos fine dining vacsora és a Karinthy család legkedveltebb libaételei várják a gasztrokalandorokat. Nyáry Krisztián irodalomtörténésznek pedig egy új szerep jut: ő lesz a borvacsorák házigazdája.

November 7-10. között immár 9. alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe. A Gellért Szálló Márton-napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest 11. kerületétől.

A szálloda összes termeiben felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztrohelyei és a koncertprogramban fellép majd a Lóci Játszik és a The Biebers. A Gellért nagy gasztroünnepét idén is egy sörfesztivál vezeti föl, s lesz a szálló „védjegyének” számító, egyedülálló lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas vagy Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt. Részt vehetünk majd egy „irodalmi borvacsorán” is, és a Márton-napot hagyományosan egy Sunday brunch zárja majd.

Az Így söröztök ti butiksörfesztivállal indul tehát a nulladik nap csütörtökön, ahol a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel alapozhatunk a borfesztiválra, persze a mértékre figyelve.

Az Így pezsgőztök ti exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, s beavat minket a királyok itala és az irodalom történetébe is. A 6 fogásos fine dining vacsora felvonultat majd libamájterrine-t birsalmával és diós kalácsmorzsával, karfiolvariációkat gesztenyével és szarvasgombával, töltött libanyakat káposztákkal, valamint konfitált marhaoldalast.

Az Így főztök ti borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész – az Így szerettek ők szerzője – irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

Vasárnap pedig, az Így esztek ti Márton-napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

További részletekért és jegyárakért kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top