Gasztro

Tele van arzénnal és higannyal egy bébiétel, a Nébih kivonta a forgalomból

A termékből egyébként sem ajánlatos egynél többször adni a babának egy héten.

Higanyt és arzént mutatott ki Hamánek márkájú bébiételben az illetékes cseh hatóság. A zöldségekkel és burgonyával gazdagított tonhalas termékből több hazai vállalkozáshoz szállítottak – vette észre a hvg.hu  a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján. Több magyarországi kereskedőnél is kapható a Hamánek márkájú termék.

iStock

A Nébih haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett hazai cégekkel: a terméket a vállalkozások mindegyike kivonta a forgalomból. A gyors intézkedésnek köszönhetően a kereskedelemben már nem elérhető a hiányos jelölésű 2019-es gyártás.

A gyártó mindeközben a Hamánek más tonhalas termékét is kivonta a forgalomból.  A cseh hatóság kockázatbecslése szerint a Hamánek tonhalas bébiételekből az ajánlott fogyasztási mennyiség maximum 1 üveg/hét, ezért a cég leveszi termékeit a polcokról, és kiegészíti címkéjüket a fenti információval.

A termékek adatai:

Bébiétel Hamánek – Tonhal zöldséggel és burgonyával PT 190g – 5 hó
Bébiétel Hamánek – Tonhal vöröslencsével és pennével PT 190g – 10 hó
RASFF referenciaszám: 2019.3598

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top