Gasztro

A bécsi karácsonyi vásárban olcsóbb a kolbász, mint a Vörösmarty téren

Árakban már felvettük a versenyt a nyugatabbra fekvő karácsonyi vásárokkal.

Már csaknem két hete megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, az árak pedig idén is az egekben vannak. A sült kolbász 2200 forint, a kürtőskalács 1200-1800, a forralt borból pedig 300 forintba kerül egy deci.

Árak szempontjából úgy tűnik, egy ligában játszik a budapesti karácsonyi vásár a nyugatabbra fekvő népszerű vásárokkal. A Pénzcentrum megnézte, Bécsben hogyan alakulnak idén az árak. Bár a legnagyobb bécsi karácsonyi vásárok még nem nyitottak meg, némi ízelítőt már kaphatunk a kínálatból.

A sült kolbász 4,5 euróba, azaz nagyjából 1500 forintba kerül, ez olcsóbb, mint a Vörösmarty téren. Igaz, a hot-dogért 6 eurót kérnek, ami több mint 2000 forint. Emellett 3 euróba, nagyjából ezer forintba kerül a Leberkäse-zsemle, azaz a húskenyeres szendvics.

A forralt bor bögréjét 4 euróért, 1340 forintért mérik, ennyiért nagyjából 2-2,5 deciliter italt adnak. Egy másik bécsi vásárban viszont csak 3,5 euró (1170 forint) a forralt bor, ami nagyjából 470 forintos decis árat jelent.

(Kiemelt kép: MTI / Kallos Bea)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top