Gasztro
Szponzorált tartalom

Egész nap rohansz és nincs időd enni? Így ehetsz finomat, ha kevés az időd!

A napjaidról nem a harmónia és a nyugalom jut eszedbe, és sokszor csak kapkodva eszel? Ha az állandó rohanás a mindennapjaid része, fontos, hogy az egészséged érdekében az étkezésedre odafigyelj!

A rohanó életmód miatt a különböző emésztési problémák legalább annyira hozzátartoznak a mindennapjainkhoz, mint a stressz – mára mindegyik civilizációs betegségnek számít. De ha tudatos vagy, tervezéssel megkönnyítheted az életedet.

Főzz előre

Elsőre talán macerásnak tűnik, de ha az időd engedi, és energiád is van, akkor érdemes előre főzni. Lendületből vágj bele a főzésbe rögtön az után, hogy hazaértél! A nappali helyett a konyha felé vedd az irányt, és akár fél óra alatt is elkészítheted a következő napi ebédedet.

De az is jó megoldás, ha a hétvégén megfőzöl előre két-háromféle ételt, kiporciózod, és berakod a fagyasztóba. Természetesen, ahhoz, hogy előre főzz, viszonylag tervezhető időbeosztás kell, és lássuk be, elszántság is, hogy a munka után ne a kanapét, hanem a konyhát válaszd.

Tervezd meg a heti étkezésedet

Hetente egyszer ülj le, és szánj időt a tervezésre! Gondold át, mit ennél szívesen a héten – tudjuk, ez talán a legnehezebb része a tervezésnek –, azt is fontold meg, szeretnéd-e két napig ugyanazt enni, vagy mindennap új ízekre vágysz. Ezt követően készítsd el a heti menüt, és írj listát a hozzávalókról. Ha a hétvégén mindent megvásárolsz, amire hét közben szükséged lesz, megkönnyítheted a hétköznapi főzéseket, és az időddel is spórolhatsz.

Instant megoldások

Ha olyan a munkád, ami miatt sokat kell autóban ülnöd, és szinte az egész napod azzal telik, hogy A-ból B-be miként juss el, nem egyszerű egészségesen étkezni, pláne nem finom ételeket enni. Csomagolhatsz magadnak szendvicset, azonban valljuk be, ez már régen sem működött az osztálykirándulásokon: a zsemle rágós lesz, a paprika megfonnyad, a paradicsom eláztatja a kenyeret. Egy hely azonban mindig útba esik, ha sokat autózol: a benzinkút. Bizonyos benzinkutakon már olyan éttermi minőségű szendvicseket is ehetsz, mint a BBQ húsos szendvics, vagy a mézes-mustáros panini. Így nemcsak gyorsan csillapíthatod az éhségedet, de finom falatokkal is megfűszerezheted még a rohanós napokat is.

Rendelj

Az ételrendelés ma már nem merül ki pizzában és a hús-krumpli kombinációban. Rengeteg helyről választhatsz menüt, akkor is, ha valamilyen ételintoleranciával, ételallergiával küzdesz, de abban az esetben is találhatsz jó ár–érték arányban ételeket, ha diétázol. Néhány perc alatt megoldhatod egy heti étkezésedet, de tény, hogy ez csak akkor működik, ha az időd nagy részét az irodában töltöd. Ha a munkád során sokat vagy úton, más megoldást kell keresned.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top