Mindig puha és 30 perc alatt kész az elronthatatlan kakaós csiga

Belső Olga | 2019. December 22.
Ennél gyorsabban és egyszerűbben csak úgy lehet kakaós csigához jutni, ha megveszed.

Ha egy recept úgy kezdődik, hogy „kapcsoljuk be a sütőt”, akkor rögtön tudjuk, hogy nyert ügyünk van, mert olyan villámkajába botlottunk, amire nagy szükség van a mai időkben. Ráadásul ez a kakaós csiga mindig puha, isteni finom, és ami a legjobb: igazi házi süti, hiszen nem bolti leveles tésztából készül, hanem csupa olyan alapanyagból, ami mindig van otthon.

Villámcsiga (Fotó: iStock)

Ráadásul a kelt tészták összes ellenállhatatlan tulajdonságát magában hordozza: lágy, foszlós és illatos, mégsem kell időt áldozni a kelesztésre – az majd megtörténik magától a sütőben. Kakaós csiga fél óra alatt – a recept, amire mindig vágytál.

Hozzávalók

A töltelékhez

A locsoláshoz

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 200 °C-ra. A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, összekeverjük, majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk őket. Jól formálható, nyújtható tésztát kell kapnunk, ha nagyon ragadna, adjunk még hozzá lisztet!
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk egyenletesen a cukorral és vaníliás cukorral elkevert kakaót, rátapogatjuk, hogy a vaj átitassa, és ne szóródjon ki belőle szeleteléskor.
  3. Feltekerjük a tésztát, majd éles késsel 2-3 centiméter vastag szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral fedett sütőlapra fektetünk, egymástól tisztes távolságra, nem darázsfészek készül ugyanis, nem kell összenőniük.
  4. Betoljuk az egészet a sütőbe. A tekercseket félúton meglocsoljuk cukros tejjel, amitől még puhábbak és még illatosabbak lesznek. A sütőpapírra csorgó karamellás kakaót ki ne dobjuk: hagyjuk megszilárdulni, és ropogtassuk el kéjes örömmel!
Exit mobile version