Minden családnak van egy jól bevált receptje, ami a saját cukros-diós-vaníliás illatú gyerekkorát jelenti – írja az aranygaluskáról Timcsi, a Brioche Caféblog bloggere. Ezért el is hozta nektek édesanyja receptjét. Fontos tudni, hogy az étel cukrot, lisztet és laktózt is tartalmaz.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
4 ek kristálycukor
1 cs. vaníliáscukor
1 csipet só
2 tojássárgája
8 dkg olvasztott vaj (margarin nem jó!)
1 csomag szárított élesztő
A forgatáshoz:
10 dkg darált dió
2 ek. kristálycukor
Vaníliasodó:
750 ml min. 2,8%-os tej
1 ek. finomliszt
3 tojássárgája
1 cs. vaníliacukor
1 tk. vaníliakivonat
3 ek. kristálycukor
2 dkg vaj
Magát a receptet ide kattintva, a Brioche Caféblog oldalán olvashatjátok.
(Kiemelt kép: Brioche Caféblog)