Dédi joghurtos piskótája bögrésen, titkokkal

nlc | 2020. Január 19.
Lehull a lepel az isteni piskóta titkáról.

A piskótasütés nem nagy ügy, mondhatnánk, de valamiért sosem lesz annyira finom és könnyű, mint ahogy a nagymamák, dédnagymamák készítik.

Mi lehet az oka? A liszt? Az új sütő? Vagy a mai vacak vajak, olajok? Egyik sem, hanem az elkészítésben rejlik a titok – írja a Rupáner-konyha blog.

Egyszerűen fakanállal kell kavarni, az nem habosít, mint a mixer, mert akkor a tojás levegős lesz, felemelkedik, majd összeesik, és kényes lesz, mint a piskóta. Ezért nem szabad géppel keverni, mert akkor nem lesz az igazi.

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:

Az isteni joghurtos piskóta elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.

Exit mobile version