

Eszméletlen finom a búzadarás palacsinta, feltétlenül érdemes kipróbálnotok, mert amellett, hogy könnyű kisütni, tényleg ennivaló – írja a Rupáner-konyha Caféblog szerzője, aki citromos túrókrémmel ajánlja.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 12 darab palacsintához:
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 2 ek. kristálycukor
- egy és kétharmad bögre búzadara (25 dkg)
- két és fél bögre tej (6 dl)
- 5 dkg vaj
A túrótöltelékhez:
- 25 dkg túró
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 ek. tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília kivonat
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
Az elkészítésért kattints a szerző Caféblog oldalára.
(Kiemelt kép: Caféblog)