Friss pékárura mindig szükség van, de a jelenlegi, koronavírus-fertőzés kiváltotta helyzetben nem biztos, hogy naponta eljuthatsz a boltba vagy a pékségbe. Készítsd el otthon! Egyszerűbb, mint hinnéd!
A napfény illata bloggere megmutatja, hogyan készíti a házi kenyeret. Receptje tartalmaz egy óriási titkot, ami a tészta begyúrása, megformázása és kisütése közötti időben történik. „Amíg a tészta pihen, pihenhetünk mi is!” – lehetne a jelmondata ennek a módszernek, és ha belegondolsz, ennél kényelmesebben nem is varázsolhatsz az asztalra friss, ropogós héjú, illatozó kenyeret.
Annyira egyszerű, annyira elronthatatlan és az eredmény annyira finom, hogy érdemes kipróbálni! Ráadásul mindössze 100 forintból kijön egy körülbelül 75 dkg-os kenyér.
Ha követed A napfény illata bloggerének recepjét, akkor egy ropogós héjú, nagy lyukú, finom kenyeret kapsz.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock
Még több gasztrotipp a koronavírus miatti karanténhoz az nlc-n:
- A leveles tészta karanténban is kihúz a pácból
- De mit főzzünk a tartós élelmiszerekből, ha tényleg karantén lesz?
- 22 egyszerű kaja, amit könnyedén elkészíthetsz mikróban is