Gasztro

A húsvéti menüt is átírja a koronavírus

A koronavírus-járvány hatására sokkal kevesebben vásárolnak húsvéti sonkát, mint az előző években.

Drasztikusan visszaesett a forgalom a henteseknél a koronavírus-járvány miatt, alig van vásárló, ezért a húsvéti ünnepre is negyedannyi füstölt termékkel készülnek, mint máskor – derült ki a Tények riportjából. A hírműsornak nyilatkozó hentes szerint az emberek tartanak a nyers sonkától, pedig alapos tisztítás és főzés után ugyanúgy lehet fogyasztani.

A húsvéti családi összejövetelek is jellemzően elmaradnak, sokan emiatt nem vásárolnak húsvéti sonkát.

húsvéti sonka menü

Illusztráció: Getty Images

A füstölt hús ráadásul drágult is tavalyhoz képest, de a zöldség és a tojás is többe kerül.

Az országos tisztifőorvos is felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepen kerüljük a családi összejöveteleket, a sonkát és a tojást viszont szerinte nem kell nélkülöznünk az asztalról, viszont főzés előtt fontos alaposan megtisztítani.

Pleva György, a Nébih élelmiszerbiztonsági igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan termelőtől vagy árustól vásároljunk, aki biztos, hogy betartja a higiéniai eljárásokat.

Húsvét az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top