Mivel az otthonukban ragadt magyarok a kijárási korlátozás időszakában előszeretettel rendelnek házhoz ételt, Tóth Dávid, a Nemzetközi Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vendéglátás- és közétkeztetés-felügyeleti osztályának vezetője most elárulta, mire kell különösen odafigyelni, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat.
A szakértő szerint a járvány alatt érdemes olyan helyről rendelni, amit már ismerünk, és nem árt az sem, ha ez a hely egyike a nagy forgalmú éttermeknek: ott ugyanis véleménye szerint jobban pörögnek az ételek. Tóth Dávid emellett javasolja, hogy a lakóhelyünkhöz közeli étteremből rendeljünk, valamint azt is, hogy mindig nézzük meg, az étlapon mennyi étel szerepel. „Ha kevesebb, nagyobb eséllyel lesz friss a termék” – mondja.
A szakértő további tanácsai:
- Kerüljük a gyorsan romló ételeket, helyette válasszunk biztonságos, hőkezelt ebédet.
- Kerüljük a készpénzes fizetést.
- Mindig ellenőrizzük a csomagolás épségét.
- Átvétel után, kinyitás előtt fertőtlenítővel töröljük át a dobozt, és a hűtőbe is így tegyük.
Még több koronavírussal kapcsolatos hír:
- Koronavírus: kiderült, terjedhet-e a vírus a lakás szellőzőin keresztül
- Neked is bepárásodik a szemüveged a maszkviseléskor? Segítünk!