Életmód

Neked is bepárásodik a szemüveged a maszkviseléskor? Segítünk!

Itt van három trükk, hogy tisztán láthass.

Most, hogy már tényleg minden szervezet azt mondja, hogy tanácsos mindenkinek maszkot hordania, remélhetőleg az is beszerzi, vagy készít magának egyet, akinek eddig nem volt.

Aki eddig is hordott, észrevehette, hogy a légzéssel kifújt meleg levegő miatt keletkezett pára a szemüvegen igencsak megnehezíti a tisztánlátást. A Huffington Post most összeszedte, mit tehetünk, ha a lencsénket nem védi páramentesítő réteg.

1. Mosd meg rendszeresen a lencsét szappanos vízzel

Rögtön azelőtt, hogy felvennéd a maszkot, mosd meg a lencséket szappanos vízzel, és rázd le róla a cseppeket. Ne töröld meg, hagyd, hadd száradjon meg, vagy kifejezetten lencsére ajánlott szemüvegtisztító szövettel szárítsd meg. Ez a módszer sajnos nem tart ki egész nap, de egy pár órára, amíg a boltba lemész, pont elég lesz.

2. Hajtsd le a maszkod felső részét

Ezt tényleg csak akkor, ha nagyon nincs lehetőség az első vagy a harmadik variációra. A tokiói rendőrségtől vette az ötletet a HuffPost, amely honlapján azt írja, hogy viselés előtt hajtsuk be a maszkunk felső negyedét. Ez természetesen nem alkalmazható a fémszálas maszkra. Így extra hely keletkezik, amin távozhat a levegő. Hátránya, hogy nem teljesen passzentos, ami nyilván a leginkább javasolt viselési forma, így ezt csak akkor alkalmazzuk, ha tényleg nincs más választás.

3. Applikálj egy félbehajtott zsebkendőt a maszkod felső részére

Egy videóban mutatja be ezt a módszert is a japán rendőrség, az látható, hogy a zsebkendőt egy vastag háromszögbe hajtogatják és a maszk belsejéhez rögzítik úgy, hogy az orrnyerget is érintse. Ezzel pedig azon segítünk, hogy a légzésből lecsapódó nedvességet felszívja.

Ne feledjétek, a maszk viselése akkor hasznos, ha mellette rendszeresen kezet mosunk, felhelyezéskor és amikor levesszük nem nyúlunk hozzá piszkos kézzel, használat után pedig kidobjuk vagy kimossuk.

(via)

(Kiemelt kép: Pexels)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top