Aktuális

Kerítésre akasztott maszkokkal látják el a pécsieket

Ingyen elvihető maszkokat akasztottak egy pécsi ház kerítésére, egy blogger pedig utánjárt, ki ez a jótét lélek, aki így segít a bajban.

Bár április elsején került fel az Anna blogozin című blogra az ingyenes maszkokról hírt adó bejegyzés, korántsem áprilisi tréfáról van szó. A szerző először az interneten látott meg egy fotót, amelyen egy családi ház kerítésére akasztott műanyag zacskók láthatók, mindegyik zacskóban egy vagy több maszk lapul. A képet „Vedd és vidd!” felirattal osztotta meg valaki, a blogger pedig, miután először nem is akart hinni a szemének, elhatározta, hogy utánajár, ki lehet az a jótét lélek, aki így támogatja Pécs lakóit. 

Mint kiderült, egy fiatalos 72 éves pécsi nő döntött úgy, hogy saját készítésű maszkokkal száll be a koronavírus elleni küzdelembe. Eleinte a családjának kezdett maszkokat készíteni, de amikor maradt az anyagból, rájött, hogy másoknak is nagy szüksége lehet a sokszor nehezen beszerezhető egészségügyi eszközökre. 

Kerítésre akasztott maszkokkal segítik a pécsieket

Képünk illusztráció, a pécsi maszkokat az Anna blogozin posztjában láthatod (Fotó: Getty Images)

A kerítésre aggatott zacskók eleinte alig-alig fogytak, hiszen a kijárási korlátozás miatt alaposan megritkult a gyalogosforgalom, ma viszont már napi 9-10 órát ül a varrógép mellett, sokan pedig textillel, cérnával, gumiszalaggal járulnak hozzá a munkához. Egy anyuka például állatfigurás anyagot hozott, amiből a gyerekeknek készült maszk, akik így szívesebben magukra öltik az egészségüket védő „ruhadarabot”. 

Érdemes elolvasni az Anna blogozin teljes bejegyzését, mert igazán szívmelengető az egész történet, a kedves maszkvarrónak pedig ezúton is hálánkat fejezzük ki az önzetlenségéért és segítőkészségéért.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top