Aktuális

Amerikaiak térítettek el egy franciáknak szánt maszkszállítmányt

A reptéren kémfilmbe illő jelenet játszódott le, mielőtt a szállítmánynak lába kélt.

A koronavírus-járvány miatt a francia Mulhouse városa Kínából rendelt orvosi maszkokat a környékbeli kórházaknak, a szállítmány azonban hiányosnak bizonyult: egy komplett repülőnyi maszk soha nem érkezett meg a megrendelőkhöz – írja a 444.hu.

A lap értesülései szerint a francia kórházaknak szánt maszkok már a sanghaji repülőtéren várakoztak a felszállásra, amikor ismeretlen amerikaiak jelentek meg a kifutópályán. Jean Rottner, a francia város orvosa szerint az ismeretlenek több köteg készpénzzel a kezükben közelítették meg a repülőt, három-négyszer annyit ígérve az orvosi eszközökért, mint amennyit a francia kórházak fizettek. Ezek után a gép egy ismeretlen amerikai repülőtérre szállította inkább a maszkokat. 

eltűnt egy repülőnyi maszk, amit Franciaországnak szántak

Az orvosi maszkok világ körüli útját nehéz követni (Fotó: Getty Images)

A francia települések vezetői nagyjából egymilliárd maszkot rendeltek, ezek mintegy negyede érkezik Kínából, a franciák szerint azonban sokszor a megkötött megállapodások után is előfordul, hogy a szállítás során valakik megpróbálják eltéríteni a szállítmányokat, az eredeti ár többszörösét ígérve a maszkokért. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top