Aktuális

8 fertőzött a kastélyból: félnek a nagymágocsiak

Veszélyes, ha egy idősek otthonába kerül be a vírus: Nagymágocson már nyolcan megfertőződtek, a helyiek félnek...
Félnek a nagymágocsiak

Kiszivárgott, hogy a Nagymágocsi Kastélyotthon nyolc lakója is kórházba került, mert mindannyian megfertőződtek a COVID-19 vírussal. A Délmagyar.hu próbált érdeklődni az állapotukról az operatív törzsnél, azonban az érintettek beleegyezése nélkül nem adható információ róluk.

– Az operatív törzs meghozta a szükséges járványügyi lezárásra vonatkozó intézkedéseit. A betegséggel összefüggésben megjelenő bármely személyes adattal kapcsolatban nem tudtunk tájékoztatást adni. A törvényi szabályozás értelmében a személlyel összefüggésbe hozható bármely adat különleges adat, és csak az érintettek hozzájárulásával adható tájékoztatás – hangzott el a tájékoztatójukon.

Nagymágocson vannak, akik attól félnek, hogy a negatív tesztek ellenére fertőzést kaphatnak a kastélyotthon dolgozóitól. Egy munkatársuk arra panaszkodott lapunknak, hogy van olyan bolt, ahol nem veszik jó né­­ven, ha az otthon dolgozói bemennek vásárolni. Erről hal­­lott Szebellédi Endre polgármester is, akit idéz a lap: – Nagymágocson 5-6 bolt is van. Szerencsére ez a sajnálatos hozzáállás a többségre nem jellemző, elszigetelt jelenség. Ha azonban az érintett munkavállalók részéről erre igény van, önkormányzatunk segíti őket a bevásárlásban. Az is a tudomásunkra jutott, hogy vannak olyan munkáltatók is a környékben, akik megkérték nagymágocsi dolgozóikat, hogy most maradjanak otthon. Ez túlzó óvatosság. Szeretném hangsúlyozni, hogy Nagymágocson az idősek otthonában történt fertőzés, nem pedig a faluban. Nem vagyunk nagyobb veszélyben, mint a jelen helyzetben akármelyik más település lakói.”

A kastélyban működő idősek otthonának betegei jelenleg a szentesi kórházban lábadoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top