Család

51 év házasság után, 6 perc különbséggel haltak bele a koronavírusba

A házaspár szinte külön helyiségben sem tartózkodott az 51 év alatt, az életből is közösen távoztak.
halál gyász mécses

Egy ismert amerikai sportügynök, Buddy Baker a Twitteren jelentette be a szomorú hírt, hogy elveszítette szüleit, Stuart és Adrian Bakert. Az idős házaspár 51 év házasság után 6 perc különbséggel halt bele a koronavírus szövődményeibe.

„Olyan világban élünk, amikor azt mondogatjuk: velem nem történhet meg, nem történhet meg velünk, nem történhet meg a családunkkal. Nos, velünk is megtörtént” – fogalmazott a férfi.

Elmondta: a szülei kiváló egészségben voltak egészen néhány héttel ezelőttig, amikor mindketten hasonló tünetekkel fordultak orvoshoz. A szakember azt mondta nekik, enyhe tüdőgyulladásuk lehet, de meg fognak gyógyulni. Március 19-re azonban annyira leromlott az állapotuk, hogy kórházba mentek. Apját bent is tartották, anyját viszont hazaküldték.

„A szüleim 51 évig voltak házasok, szinte elválaszthatatlanok voltak. Sosem voltak külön helyeken, külön szobában is csak ritkán. Épp ezért aggódtunk édesanyámért, hogy egyedül van. Meglátogattuk őt, és láttuk, hogy nagyon gyenge, járni is alig tudott” – mesélte Baker.

Édesapján elvégezték a koronavírustesztet, ami pozitív lett, majd az intenzív osztályra került. Egy-két órával később édesanyja is rosszabbul lett. Kapott egy hívást a kórházból, közölték vele, hogy férje valószínűleg nem fogja túlélni. A család ezek után óvatosságból az idős asszonyt is bevitte a kórházba.

Bakert a kórházból két különböző orvos alig néhány óra különbséggel hívta fel, hogy szülei haldokolnak. Napokon belül mindkettejük állapota annyira leromlott, hogy mély altatásba helyezték őket, a szerveik pedig kezdtek leállni. A család aláírta a hospice-papírokat, melyek értelmében az idős házaspárt levehetik a lélegeztetőgépről. Bakerék kérése csupán az volt, hogy szüleiket ugyanabban a kórteremben helyezzék el.

Március 29-én Stuartot és Adriant lekapcsolták a lélegeztetőgépekről. Kéz a kézben, 6 perc különbséggel hunytak el.

Baker hangsúlyozta: a szüleit már semmi sem hozhatja vissza, más emberek életét azonban még megmenthetjük, ha betartjuk az óvintézkedéseket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

via

(Nyitókép: Getty Images) 

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top