Ma tojásos galuskát főztem – írta A napfény illata Caféblog szerzője három éve, de a tojásos nokedli most is finom (természetesen fejes salátával). Az eredeti poszt így folytatódik: „Idén még eddig elmaradt, pedig a nyár nem múlhat el nélküle. És miközben a gőzölgő vízbe szaggattam, rájöttem, hogy ebben a fogásban benne van az egész nyarunk.
Az árnyékban hűsölések, a medencében pancsoló gyerekek, a kicsit szenes grillhusi, a rendíthetetlen tücsökzene, a frissen vágott fű illata, a levendulaszüret, a perzselő nap sugara, az izzadt mosoly az arcunkon a kánikulában, a dinnyelé a gyerekek arcán, a megannyi kirándulás, a naplemente a tónál, a ventilátor kavarta szellő, az első piros paradicsom a kertből, az esőmosta csillagles. Minden örömünk, bosszankodásunk, várakozásunk. A mi nyarunk.”
Szép gondolatok, de a karanténban töltött nyár egy kicsit más. Tojásos nokedlit azért lehet csinálni, itt a recept.
Mit főzzünk mostanában?
- De mit főzzünk a tartós élelmiszerekből, ha tényleg karantén lesz?
- Így ne dobj ki ételt: már a bevásárlólistával megalapozhatjuk a sikert