Így készül a klasszikus sütőtökkrémleves egyszerűen

nlc | 2020. Május 05.
Próbáld ki a klasszikus sütőtökkrémlevest, mely laktató és nagyon finom, ráadásul az elkészítése sem különösebben bonyolult.

A sütőtököt sokan csak megsütik a sütőben, és ekként fogyasztják. Pedig fantasztikusan finom ételek készíthetők belőle. Ez a klasszikus sütőtökkrémleves például nemcsak a gyerekek kedvence lehet, ráadásul az elkészítése még kezdőknek sem okoz különösebb gondot. Alig több mint negyedóra, és már tálalhatod is. Mindenképpen próbáld ki, érdemes.

A klasszikus sütőtökkrémleves hozzávalói 4-6 személyre

 

Így készül a klasszikus sütőtök krémleves

Hámozd meg a sütőtököt, távolítsd el a magjait, és kockázd fel, az így kapott mennyiség legyen egy kilónyi.

Serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobd rá a vöröshagymát, 5 percig pirítsd, majd a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is add hozzá. Folyamatos kevergetéssel, ügyelve nehogy a fokhagyma megégjen, egy percig hagyd a tűzön, majd vedd le az edényt.

A leveskockát vagy házias levesalapot a felforralt vízbe dobva 2-3 percig rotyogtasd. Add hozzá a pirított hagymát és a feldarabolt sütőtököt, amit kb. 10 perc alatt főzz puhára. Ízlés szerint sózd, borsozd. Botmixerrel vagy turmixgép segítségével krémesítsd. Tedd vissza az edényt a tűzre, öntsd hozzá a tejet vagy a kókusztejet, és forrald további két-három percig.

Pirított tökmaggal vagy vajon átforgatott kenyérkockákkal tálald a sütőtökkrémlevest.

NLCafén tipp: a tejet helyettesítheted 2 dl tejszínnel, így gazdagabb, még krémesebb levest készíthetsz.

További sütőtökös étel receptje az NLCafén

Exit mobile version