Gasztro

Rasszista beszólás miatt ugrott a Michelin-csillag

"A kínaiak nem látjuk szívesen!" - üzente a séf. Nagy árat fizetett érte.

Megfosztották Michelin-csillagától Jean-Claude Bourgueil sztárszakács rasszista kijelentése miatt az általa vezetett Im Schiffchen nevű düsseldorfi éttermet. A Michelin-kalauz online kiadásában már törölték is az étterem nyújtotta magas minőséget elismerő csillagot.

“Elfogadom a döntést, remélem, hamarosan visszaadják” – reagált a történtekre a séf. A 73 éves Bourgueil a Facebookon jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt korábban bezárt étterem újra megnyílik. Üzenetében azonban azt is írta: “A kínaiak nem látjuk szívesen!”

Elvették Jean-Claude Bourgueil Michelin-csillagát.

Az ember, aki nem látja szívesen a kínaiakat (Fotó: Getty Images)

A nagy felháborodást keltő bejegyzés azóta eltűnt a Facebookról. A séf a dpa német hírügynökségnek azt mondta, írásával a kínai “diktatórikus kormánnyal és a hatalommal” szembeni kritikáját akarta megfogalmazni, de “nem tenné meg újra”.
“Nem tűrjük el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék vagy diszkriminálják őket. A vírus nem kínai jelenség” – fogalmazott közleményében Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere.

(MTI)

Érdekességek a Michelin-univerzumból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top