Gasztro

Így darabold fel tökéletesen a dinnyét: fogselyemmel!

Ha mindig is foglalkoztatott a dilemma, hogy miként lehet maradéktalanul felhasználni a dinnye ehető belsejét, e mellett szépen feldarabolni, akkor most mutatunk egy tuti módszert.
Fogselyemmel darabolja a dinnyét.

Egy tehetséges háziasszony a Redditen osztotta meg, hogyan darabolja föl fogselyemmel a dinnyét úgy, hogy semmi veszteség nem éri a dinnye feldarabolása közben. A gyümölcs húsát sikerül teljes egészében, precízen a héjától elválasztani, miközben a dinnyelé sem folyik szerteszét.

Egy közel fél perces videóban be is mutatja a tökélyre fejlesztett technikát, amivel az egyes dinnyeszeletekkel bánik el szinte másodpecek alatt, rendkívüli magabiztossággal. Arról nem is beszélve, hogy így ideális méretű darabokat érhetünk el.

Az internetezők, miközben üdvözölték az ötletet, többen is felvetették: a módszer nagy hátránya, hogy a fogselyemtől mentol ízű lesz a dinnye, ami nem feltétlenül finom és kellemes. Ezt leszámítva a többség megköszönte a tippet, és megfogadta, hogy mostantól ő is így fog dinnyét darabolni. Olyan is volt, aki az év ízének nevezte a fogkrém aromával kevert dinnye ízt, amiből akár menő koktélt is lehetne készíteni.

(via)

(via)

Még több rendhagyó konyhai trükk az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top