
A Japánban található Numazu eddig a finom tengeri ételeiről és a Suruga-öbölre nyíló lenyűgöző kilátásról volt híres, de mióta a városban egy különleges desszertet készítenek, az édesszájú turisták is felfigyeltek a településre.
A Numazu Mélytengeri Pudinggyár 2018-ban nyitott meg, és pudingokat, fagylaltot és különleges ízesítésű üdítőket kínálnak. A tulajdonosok már a nyitásra alkottak egy desszertet, amelybe a Suruga-öböl eszenciáját sűrítették. A kék finomságot úgy hívják: mélytengeri puding.

Japánban készítik az élénk kék színű mélytengeri pudingot (Fotó: Numazu Pudding)
Az alsó, világos réteg puding jelképezi az óceán fenekét, erre kerül a harsány kék színű zselé, amelyet a japánok egyik kedvenc üdítőjéből, a Ramune szódából készül.
Bár nem ez a legkomplexebb ízvilágú puding a világon, de a látvány mindent visz. Mivel elég jól néz ki az Instagramon, a közösségi oldalakon is nagyot megy a kék desszert, folyamatosan posztolnak róla a netezők. Ami az eladásokat is megdobja, állítólag tavaly nyáron naponta 2500 üveg pudingot adtak el.
(Kiemelt kép: Numazu Pudding)