nlc.hu
Gasztro

Kék puding

Bizarr mélytengeri puding tarol a közösségi oldalakon

Az élénk kék színű pudingba a japán Suruga-öböl eszenciáját sűrítették.

A Japánban található Numazu eddig a finom tengeri ételeiről és a Suruga-öbölre nyíló lenyűgöző kilátásról volt híres, de mióta a városban egy különleges desszertet készítenek, az édesszájú turisták is felfigyeltek a településre.

A Numazu Mélytengeri Pudinggyár 2018-ban nyitott meg, és pudingokat, fagylaltot és különleges ízesítésű üdítőket kínálnak. A tulajdonosok már a nyitásra alkottak egy desszertet, amelybe a Suruga-öböl eszenciáját sűrítették. A kék finomságot úgy hívják: mélytengeri puding.

mélytengeri kék puding

Japánban készítik az élénk kék színű mélytengeri pudingot (Fotó: Numazu Pudding)

Az alsó, világos réteg puding jelképezi az óceán fenekét, erre kerül a harsány kék színű zselé, amelyet a japánok egyik kedvenc üdítőjéből, a Ramune szódából készül.

Bár nem ez a legkomplexebb ízvilágú puding a világon, de a látvány mindent visz. Mivel elég jól néz ki az Instagramon, a közösségi oldalakon is nagyot megy a kék desszert, folyamatosan posztolnak róla a netezők. Ami az eladásokat is megdobja, állítólag tavaly nyáron naponta 2500 üveg pudingot adtak el.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Numazu Pudding)

Olvass még különleges desszertekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top