

Hozzávalók 2 adaghoz és eszközök
2x kb. 35 cm pizza lesz belőle
- 200 g átszitált BL 55 liszt
- 130-135 g langyos víz (a liszt kb. 67%-a, amennyit felvesz)
- 1 lapos tk só
- 100 g érett Kálmán, a kovász (nekem az etetésnél kimaradt extra ment bele)
- 1 ek olaj
- feltétnek való: üveges paradicsomszósz, olívabogyó, paradicsom, tojás, vörösbab, tonhal konzerv, madársaláta (nálam az van a pizzán, ami kiesik a hűtőből a kezembe, ezért 2 egyformát még nem kreáltam..)
- Pizzasütő kő és tálca
Ez utóbbi elhagyható, én most próbáltam ki ezt a metódust először és használtam a hozzáadott tálcát is, elvileg lisztezve is használható a kő magában.
1/ Autolizálás – kb. 3 perc + 30 perc pihentetés
Úgy álltam neki, mint a kenyérnek, tehát kimértem és leszitáltam a lisztet a keverő tálba, hozzá mértem a vizet és összekevertem a dagasztókarral, hogy keveredjen el a liszt a vízzel, ez kb. 2 perc volt a géppel.
Hagytam pihenni a tálban kb. 30 percet letakarva, hogy ne száradjon ki a tészta felülete.