A grillezésben nem is a hús a legfontosabb összetevő, hanem a fűszerek. Ha pedig készen veszed a fűszerkeveréket hozzá, akkor lemaradsz arról az élményről, hogy pont annyit és pont olyan fűszereket teszel bele, ami a te ízlésednek megfelel.
Valójában nagyzás lenne receptnek hívni a következő keveréket, hiszen csak be kell nyúlni a fűszeres polcra, és összekeverni pár olyan fűszert, ami a kedvedre való. Vannak azért olyan titkos összetevők, ami eszedbe sem jutna, hogy mehet a húsra, ezért hallgass ránk, és készítsd el otthon a következő grillfűszerkeveréket.
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál csilipor
- 1 teáskanál hagymapor
- ½ teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Az elkészítése nem nagy ördöngösség: keverj össze mindent alaposan, majd tedd egy jól zárható, kis üvegbe. Akár egy évig is eltárolható, így jövő nyáron is előveheted a grillszezonban.
Mutatunk egy másik remek fűszerkeveréket húsokhoz:
Grillezés után jöhet a desszert!
- Legyen a desszert pikáns grillezett gyümölcs!
- Főszerepben a cseresznye: 3 isteni desszert
- Grillezett őszibarack mascarponéval