Valamelyik éjszaka a TikTokot pörgettem, amikor ráakadtam a The Pasta Quenn fiókra. Az Egyesült Államokban élő, olasz asszony, aki külsőre nagyon hasonlít Sofia Vergara színésznőre, brutálisan finom, pofonegyszerű, olasz tésztaételeket készít. Természetesen saját YouTube csatornája is van, szóval, aki nem preferálja az 1 perces videókat a TikTokon, az a hosszabb verziót is megnézheti az ismertebb platformon.
Húsgolyók, eredeti carbonara, vagy a világ legegyszerűbb paradicsomos, fokhagymás, olívaolajas tésztája. A “tészta királynőnek” mindenre van egy receptje, ráadásul annyira egyszerűek, hogy kezdőknek is biztosan sikerülni fog.
Az én kedvencem egy vodkás, lazacos, krémes tészta, amit Rómában készítettek el először. A hozzávalókról még listát sem kell írni, annyira egyszerű:
Hozzávalók 4 főre
- 2-3 ek. olívaolaj
- 30 dkg füstölt lazac
- 1 fej fehérhagyma
- 1/2 bögre vodka
- 1/2 bögre feldarabolt koktélparadicsom
- só, bors
- 35 dkg penne
- 1 bögre tejszín
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott lazacot. Erre megy rá a paradicsom, a só (és esetleg bors), majd a vodka. Végül felöntjük tejszínnel és megfőzött tésztát is beleforgatjuk. Attól lesz igazán szaftos, hogy a végén még a tészta főzővizéből hozzáöntünk egy keveset.
Különböző receptek még írnak némi citromot, de szerintem teljesen elhagyható.
Pasta
- A laska nem gomba, hanem tészta, és nem leves, hanem egytálétel
- Nagyikonyha: a jó káposztás tésztához türelem kell