Főzeléket nem csak akkor érdemes készíteni, amikor nincs jobb ötletünk. Használjuk ki, hogy most rengeteg friss, zsenge zöldség érhető el, és egy nagyon finom fogás lesz a végeredmény.
A Rupáner-konyha egy zsenge idényfőzeléket ajánl, amelyhez az amerikaiak nagy klasszikusát, a corn dogot készíti el, ráadásul sajtosan.
Hozzávalók:
(2,5 dl-es bögre a mérce)
A főzelékhez:
- 2 kisebb fej karalábé (150-200 g)
- 4 szál újhagyma
- 2 közepes újburgonya
- 4 szál zsenge sárgarépa
- 1 bögre tej
- 2 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál liszt
- pici bors
A corn doghoz:
- 5-6 jó minőségű virsli (például juhbeles, roppanós)
- 1 csomag (10-12 db) szeletelt Trappista vagy Edami sajt (Nem lapka!)
- 1 tojás
- fél bögre finomliszt (6 dkg)
- fél bögre kukoricaliszt (6 dkg)
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- fél teáskanál só
A kukoricabundás virslivel tálalt zsenge idényfőzelék elkészítését megtalálod a Rupáner-konyha blogon.