nlc.hu
Gasztro
Könnyed és izgalmas köretek a grillételek mellé

Könnyed és izgalmas köretek a grillételek mellé

Ha nyár, akkor grill a szabadban, de mit együnk a fűszeres húsok mellé, ha már unjuk a zöldsalátát és a burgonyát? Mutatjuk a legfinomabb, legizgalmasabb köreteket!

Nyáron kevés jobb dolog van egy grill party-nál: a férfiak rendszerint lelkesen sütik a különböző pácba forgatott húsokat, mi, nők pedig a köretről gondoskodunk. Mutatunk néhány ínycsiklandó, mégis egyszerű köretet, hogy változatossá tudd tenni a grill ételeket.

Unalmas saláták helyett izgalmas zöldségek

Idén érdemes a szokásos zöldsaláta-paradicsom-uborka kombináción túl új, izgalmas zöldségpárosításokat is felfedezned. Nem törvényszerű, hogy a köretnek unalmas mellékszereplőnek kell lennie a grillhúsok árnyékában. Lássuk be, a nyári grill party-k a finom ételeken túl a szórakozásról szólnak, így megértjük, ha sem a konyhában, sem a grillrács mellett nem szeretnél hosszan időzni.

Ha gyorsan szeretnél finom, mégis izgalmas köretet készíteni, válassz előre fűszerezett ropogós zöldségsalátákat, amiket maximum csak fel kell melegítened a grillrácsra helyezett tálcán. Szó szerint 3 perc alatt a világkonyha legfinomabb ízeit teheted az asztalra.

Ha az a francia konyhát szereted, akkor a zöldbab, grillezett padlizsán, szárított paradicsom provanszi fűszerekkel ízesítve igazi felüdülés lesz, amit a Bonduelle kínálatában Bon Menu Provencale néven találsz meg. De a Bon Menu Rustica harmonikusan fűszerezett zöldbab, sárgarépa és gomba kavalkádja is valódi gasztro élményt nyújt.

grillzöldségek

A fűszeres húsok mellé készíts percek alatt fűszeres zöldségköreteket!

Zöldségek pikáns szószban

Ha valami igazán különleges, mégis szupergyors köretre vágysz, akkor az ínycsiklandó szószokban mártózó zöldségek neked valók. Ha pikáns ízek rabja vagy, kalandozz a Közép-és Dél-Amerikai gasztronómiában: válaszd a Bon Menu Chilit, amely finom vörösbab chilis paradicsom szószsban vagy a fűszeres Bon Menu Mexicana kukorica és vörösbab keveréket, amik jól illenek a fűszeres tarja mellé. De veheted az irányt északra is, az USA felé a Bon Menu Barbeque-val: barbeque szószban úszó vörösbab tökéletes a grillezett vörös húsok mellé.

Ha friss, könnyed mártást falatoznál, dönts a hűsítő paradicsomszószban úszó fehérbab mellett, amit halakhoz és csirke mellé is ehetsz. Ha pedig a keleti ízekért rajongsz, próbáld ki a Bon Menu Curry fehérbabot ízletes curry mártásban, amit szintén fehér húsok mellé fogyaszthatsz.

Könnyed nyári saláták újra gondolva

Mivel a Bonduelle Vapeur zöldségei gőzben párolva készülnek, így megőrzik frissességüket, ropogósságukat és természetes, élénk színüket. Az egészben pedig az a legjobb, hogy a nyári melegben hidegen is eheted őket. Dobd fel a salátákat zsenge zöldbabbal vagy fehérbabbal, a grillezett tarjához pedig próbáld ki a vörösbabos és a lencsés salátát!

Sőt, ha a készülődés közben megéheztek, készíthetsz csicseriborsó krémet is, amit friss, cikkelyekre vágott uborkával, sárgarépával ehettek, amíg a húsok készre nem sülnek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top