nlc.hu
Gasztro
Az ájult imám padlizsánja

Bemutatjuk: az ájult imám padlizsánja

Ez az egyik legfinomabb töltött padlizsán, egzotikus fűszerezéssel. Nem csoda, hogy az imám elájult, amikor megérezte a finom illatát.
Az ájult imám padlizsánja recept

A töltött padlizsánnak rengeteg változata létezik a Közel-Keleten, van húsos és zöldséges recept is. De az egyik legfinomabb: az ájult imám padlizsánja, az Imam Bayildi.

A legenda szerint amikor az imám megérezte a töltött padlizsán illatát, elájult. Mondjuk egy másik verzió szerint az imám attól ájult el, hogy meglátta, mennyibe kerül az olívaolaj.

Ennél a töltött padlizsánnál a legfontosabb a fűszerezés. Talán furcsa lehet elsőre a fahéj, mert mi leginkább édességekhez használjuk, de kell bele! És a mentát se hagyd ki belőle!

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 7 dkg mandula
  • petrezselyemzöld
  • menta
  • majoránna
  • só, bors

Az ájult imám padlizsánjának elkészítését megtalálod a Tétova Ínyenc blogon.

Nem csak tölteni lehet a padlizsánt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top