3 mennyei, ám könnyen elkészíthető, egyszerű torta receptje

nlc | 2020. Július 21.
Édes finomságokat mutatunk, egyszerű tortákat, amiket nagyon hamar elkészíthetsz.

Vágysz valami finom édességre, de nincs időd sokat bajlódni vele? Esetleg szülinap lesz, vagy valamilyen jeles alkalom, amire illene egy torta, de elfelejtettél rá készülni? Semmi gond! Mutatunk három mennyei finomságot, egyszerű tortát, amit kevés hozzávalóból és fél- egy óra alatt összedobhatsz. 

Klasszikus csokitorta, kicsit megbolondítva

Hozzávalók:

Elkészítés

Önts rá annyi brandyt vagy gyümölcslevet a szárított gyümölcsre, amennyi elfedi. Tedd be a mikróba két percre, amíg forrni nem kezd, majd tedd félre.

Utána törd össze a csokit (lehetőleg befóliázva, hogy ne szóródjon el mindenfele). Ha megvagy vele, tedd mikrózható tálba, öntsd hozzá az olvasztott vajat és mézet, takard le a tálat és szintén tedd be a mikróba, amíg a csoki meg nem olvad (pár perc). Mikor ezzel megvagy, vegyél elő egy 20 centiméteres tortaformát és béleld ki sütőpapírral (nem fogunk sütni, de könnyebb majd belőle kiszedni a sütit).

Vegyél elő egy harmadik, nagyobb tálat és törd bele a kekszet, add hozzá a mandulapelyheket, majd a szárított gyümölcsöt és a csokit is. Keverd addig, amíg minden összeér. Öntsd bele a tortaformába és egyengesd el a tetejét. Tedd legalább 4 órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe. És kész is van!

Csokitorta házilag kekszből (fotó: Profimedia)

Gyümölcsös és krémes verzió: a málnás-ricottas torta

Hozzávalók:

Elkészítés

Előmelegítjük 180 fokon a sütőt.

Húsz centis tortaformát használunk, amit kicsit megkenünk olajjal.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és egy kevés sót.

Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a ricottát és a vaníliaaromát. Ha simára elkevertük, akkor hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, azaz a lisztes tálhoz (amit már előzőleg összekevertük). Addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk.

A vajat közben felmelegítjük, majd, ha az olvadt vaj kihűlt, hozzáadjuk a keverékhez. Utolsóként kerül bele a masszába a málna (pár szemet hagyjunk meg a díszítéshez), óvatosan, hogy ne törjön össze. Ha megvagyunk, helyezzük a masszánkat a tortaformába, majd süssük körülbelül 40-50 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Egyszerű málnás-ricottas torta (fotó. Profimedia)

A klasszikusok kedvelőinek: stracciatella sajttorta

Hozzávalók:

Elkészítés

Először is törjük össze a csokis keksze (például egy zsákban, nyújtódeszka segítségével. Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a zúzott keksszel. Az így keletkezett masszát bontsuk kétfelé.

Az egyik adagot egy tortaforma aljába tesszük, szépen eloszlatjuk (előtte kis vajjal kikenjük a tálat). Ezután betesszük a formát a hűtőbe és legalább 30 percig állni hagyjuk.

Ezalatt összekeverjük a ricottát, a mascarponét és a porcukrot, majd hozzáadjuk a csokipelyheket. Külön tálban megolvasztjuk az étcsokit.

Kivesszük a tortaformát a hűtőből és ráöntjük az olvasztott étcsokit és ennek tetejére kerül az előzőleg elkészített straciatella. Próbáld meg a két művelet között picit állni hagyni a tortát, hogy a két réteg ne keveredjen össze.

Ha mindezzel megvagyunk, a félretett kekszes masszát a tetejére szórjuk.

Stracciatella sajttorta (fotó: Getty Images)

(via/via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Egy kis leves az édesség előtt?

Exit mobile version