Sült kacsacomb vörösboros mártással – egy recept, ami kezdőknek is sikerülhet

nlc | 2020. Július 28.
Pár dologra kell odafigyelni és akár elsőre is sikerülhet az omlós sült kacsacomb.

Sokan ódzkodnak a kacsától, mint alapanyagtól, pedig egy nagy előnye van: nagyon nehezen lehet túlsütni.

Mivel a kacsában sok a zsír, ahhoz, hogy ropogós legyen a sült kacsacombunk elég sokáig kell sütni. Most adunk egy nagyon finom receptet és hozzá két köretjavaslatot.

Hozzávalók két személyre:

Sült kacsacomb vörösboros mártással (fotó: Profimedia)

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 180 fokra. Picit kenjük be olíva olajjal a jénainkat és ágyazzuk meg friss rozmaringgal és feldarabolt fokhagyma gerezddel. Helyezzük rájuk a kacsacombokat, amiket egy késsel előtte előkészítettünk azzal, hogy picit bevagdostuk a bőrét, megsóztuk és megszórtuk oregánóval, korianderrel, kakukkfűvel és chilivel. Egy óráig süssük.

Ez idő alatt a bort és a ribizlizselét melegítsük össze lassú tűzön, hogy egységes levet kapjunk. Öt percig, alacsony lángon kevergessük, hogy összeálljon a keverékünk.

Amikor a kacsa már egy órát sült, húzzuk ki a sütőből és távolítsuk el a keletkezett zsiradék nagy részét (de ne dobjuk ki!), majd locsoljuk meg a boros-ribizlis mártással és süssük még 10 percig.

Köretek (mivel a boros-ribizlis mártás markánsabb ízt ad majd a húsnak, ezért krumplis köreteket ajánlunk ehhez a kacsához):

1. Almás-tepsis burgonya

A meghámozott, felszeletelt burgonyát és almát a kacsa sütésekor keletkezett zsírral összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe tesszük, és így sütjük 15-20 percig.

2. Héjában sült krumpli

Az alaposan megtisztított kisebb krumplidarabokat a kacsazsírral meglocsoljuk, majd alufóliákba tesszük és a sütőben 15 percig sütjük, majd 5 percig fólia nélkül rápirítunk.

(via)

Belefér még egy kis desszert?

Exit mobile version