Tegyél el fűszereket is télire!

nlc | 2020. Augusztus 06.
Ha vannak fűszernövényeid, fűszerkerted, éremes belőlük leszárítani és eltenni arra az időszakra, amikor nem tudsz frisset termeszteni.

A friss fűszerek összetéveszthetetlen ízeket adnak az ételeknek, ám néhány kivételtől eltekintve a fűszernövények leginkább a szabadban érzik jól magukat, így legjobb esetben is tavasztól őszig termeszthetők. Ha van fűszerkerted, érdemes leszárítani és eltenni is a fűszerekből a téli hónapokra.

Az otthoni szárításra legalkalmasabbak az alacsonyabb nedvességtartalmú fűszernövények, így például a kapor, a babérlevél, a majoranna, az oregánó, a rozmaring, borsikafű vagy a kakukkfű. 

Reggel szedd le! (Fotó: Getty Images)

A szárításra szánt fűszerek betakarításának épp mostanában, augusztus eleje környékén van itt az ideje. A legjobb, ha a leveleket a pára felszállta után, de még a reggeli órákban vágod le. Soha ne kopaszd meg teljesen a növényt, legfeljebb a levelei kétharmadát, illetve az ágai egyharmadát távolítsd el egyszerre!

Amire szükséged lesz a fűszereken kívül:

Szárítás

Egészben tedd el az ágakat! (Fotó: Getty Images)

Tárolás

Fűszeres finomságok:

Exit mobile version