Gasztro

Egy fejedelmi nyári fogás pillanatok alatt

A legtovább talan a köret elkészítése tart ennél az ételnél, de az sem egy nagy szentírás.

Ha nyár, akkor salátát eszünk, amennyi belénk fér. Mi legalábbis imádjuk a ropogós, ízletes zöldségek ízharmóniáját. Elég két-három hozzávaló, egy kis olaj és némi balzsamecet, és máris kész a finom és egészséges fogás.

A most következő étel azonban nem egy önálló saláta. Itt a saláta csak a köret része, a főfogás egy csodálatos tonhalsteak lesz. Persze, tudjuk jól, hogy a tonhal drága, viszont nagyon egészséges színhús, úgyhogy néha-néha azért érdemes megengedni magunknak.

A steak körete pedig most egy görögdinnyés-zö,dséges saláta és vörösrizs lesz.

A tonhalsteak fejedelmi eledel. (Fotó: Profimedia)

A tonhalsteak fejedelmi eledel. (Fotó: Profimedia)

Hozzávalók:

50 dkg tonhal
só, bors
olaj
20 dkg vörösrizs
1/2 fej kínai kel
3 szelet görögdinnye
2 lilahagyma
2 uborka
olívaolaj
balzsamecet
menta

Az étel elkészítését a Tétova Ínyenc blogon olvashatjátok el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top