Mennyei őszi almatorta, amit imádni fog a család!

nlc | 2020. Augusztus 25.
Ezzel a puha, légies almatortával learathatod a babérokat. Ráadásul végtelenül egyszerű elkészíteni.

Almás és fahéjas is ez a torta, ami már eleve garantálja a sikerét. Az első harapás biztosan levesz a lábadról, főleg, ha belegondolsz, hogy fél óra alatt dobtad össze az almatortát.

Tippek az almatortához

  1. Bármilyen almát használhatsz hozzá, ősszel van választék bőven. Csak meghámozod, felkockázod és kész.
  2. Mindig a száraz hozzávalókat keverd össze először.
  3. Sütés előtt szórj rá fahéjas cukrot elkeverve egy kevés olvasztott vajjal, így lesz tökéletes az almatorta.

Mennyei őszi almatorta

Készítsd el a mennyei almatortát! (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és cukrot, majd hozzáadjuk a felkockázott almát és könnyedén összeforgatjuk. Másik tálban elkeverjük a tojásokat a vaníliával, olajjal és joghurttal, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk az egészet. Nem kell hozzá habverő, nem tesz jót a tésztának, ha túlkeverjük. Elkészítjük a fahéjas szórást is a tetejére: 50 gramm cukrot egy evőkanál fahéjjal és ugyanennyi olvasztott vajjal morzsásra keverünk, ezzel szórjuk meg sütés előtt a tésztát. Betoljuk a sütőbe és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük az almatortát.

via

Egyszerű desszertek:

Exit mobile version